Kystpilgrimsleia


Kystpilgrimsleia er et prosjekt som ble satt i gang i 2014, tanken var ei Kystpilgrimslei fra Rogaland i sør til Nidaros i nord. I hvert fylke er det ulike nøkkelsteder. I Møre og Romsdal er det Smøla, med Edøy, Ålesund og Averøy, Kvernes.

Det legges opp til to arrangement under landsstevnet i forbindelse med promotering av Kystpilgrimsleia. Det ene er en byvandring i Kristiansund som starter i Kirkelandet kirke lørdag 22. juli klokka 14.00. Deretter går turen til Nordlandet med sundbåten og til Nordlandet kirke. Begge kirkene er to fantastiske byggverk som det er absolutt verdt å få med seg.

På søndag 23. juli er det mulig å dra med buss til Kvernes gamle kirke på Averøy. Det er e i gammel stavkirke. Det blir mat og kultur på Kvernes museum.

Det vil også arrangeres en seilas over seks dager fra Kristiansund til Trondheim med skuta «Helt», dette blir en prøvetur, det en skal prøve ut tilbudene langs Kystpilgrimsleia. Mer informasjon om denne turen finner du på http://kystnorge.com/

Representanter fra Kystpilgrimsleia vil stå på stand under stevnet for å informere om prosjektet og der kan man melde seg på turene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *